pondělí 2. června 2014

30. + 31. DEN

30. DEN: České Žleby, Stožec, Pěkná, Nová Pec, Lipno nad Vltavou, Vyšší Brod. 77 km.


Ze začátku nic moc ale pak se to rozjelo. Kvůli restauracím Tom mírně upravil cestu, aby nepošel hlady. Cyklostezky kolem Lipna si pochvaluje. Večer byl pozván na pivo a noc mu "zpříjemnili" hluční žáčci Německa, kteří se ubytovali na stejném patře jako on. Naštěstí ho předběhla učitelka, takže to rádio jim nemusel jít osobně vypnout.

31. DEN: Vyšší Brod, Horní Dvořiště, Pohorská Ves, Dobrá Voda, Šejby - 69 km.


Ve Dvořišti Tom potkal výpravu z Finska, jdoucí z Budapešti do Prahy. Pak půl dne nikoho nepotkal, pouze posedy, krmelce, zaniklé vesnice a rozbité cesty. Novohradské hory na něj tajemně zapůsobily.

Televize Nova už odvysílala onu reportáž s Tomem, odkaz zde (pusťte od 14:52).

ZÍTRA se pokusí dostat ke Slavonicím, kde už to zná! :)

3 komentáře:

  1. Zbynku neflakej to! Konec se blizi, tak koukej davat denodenni reporty:)
    Reportaz kratka, ale celkem povedena. Skoda, ze ji dali takhle odpoledne. Tomas by byl urcite zajimavejsi objekt do vecernich zprav nez stopadesate narozeni stenatek...

    OdpovědětVymazat
  2. Mám věrohodné výmluvy! Prvně nešla elektřina a poté jsem už byl unavený. A dnes to vypadá, že opět nic. Tom mi napsal, že nemám čekat na info, že nestíhá. Pošle ho později. Jediné co vím, že dnes trhl rekord v ujeté vzdálenosti. Vypadá to na velkééé číslo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nestiha ... to zase potkal nejakou particku, která ho hosti a nasloucha jeho notne pribarvenym pribehum z cest, ne:)?
    Jo tak rekord v dennim najezdu. Ten se uz nejak tesi domu.

    OdpovědětVymazat