úterý 29. dubna 2014

Počítám sekundy



Během nedělního výletu, doprovázeného Krakenovým výkladem v klingonštině, jsem si tak nějak uvědomil, že start už je na spadnutí. Ještě necelé tři dny a jede se... Pořád tomu vlastně tak nějak nemůžu uvěřit. Vždyť ještě pár neděl nazpátek to bylo 13 měsíců!
Už jen dolaďuji detaily, peču müsli a sbírám kontakty na lidi s doprovodem. Tréninku už moc nebude. Vlastně už nebude žádný.
Co se počasí týče, tak jsem to fakt vyhrál - od soboty má být zima a má taky pršet, místy dokonce i sněžet. Nu což. Když už, tak se vším :)
Cítím se tak nějak zvláštně. Na jednu stranu mě nebaví to čekání, ale na stranu druhou je mi jasné, že se vlastně vrhám do neznáma. Sice trávím hodiny studiem map (ne proto, že bych si to snad chtěl zapamatovat, ale prostě proto, že mě to baví), vyhodnocuji výškové profily a přemýšlím kudy kam. Ale i přes to všechno to pro mě bude něco jako objevitelská výprava za oceán.
Trochu mě znepokojuje fakt, že poslední týden mě malinko zlobí levé koleno. Ikdyž, ono mě zlobí už asi šest let...
Počítám s tím, že v každém "nej" bodě udělám den pauzu plus ona záležitost v Peci pod Sněžkou. Dohromady bych si tedy od ježdění měl minimálně čtyři dny odpočinout. Takže non-stop týden ježdění a pak den voraz. Takhle to nezní zas tak hrozivě. Jasně, že zní. To já jen tak :D

Ještě jednou, a tentokrát už naposled, podotýkám, že během výpravy nebudu na internetu k zastižení. Jediný spolehlivý způsob komunikace bude mobil, jehož číslo sem veřejně nedám (už tak mě furt všici otravujou s naprosto neodolatelnými nabídkami na všechno možný). Pokud by se ještě někdo chtěl na pár kilometrů přidat, nechť se do pátečního večera ozve na můj mail.

Závěrem bych ještě chtěl poděkovat všem sponzorům za podporu akce.

Děkuji serveru Přibližovadla.cz za poskytnutí vybavení.


Děkuji obecnímu úřadu obce Křídlůvky za finanční podporu.



Za finanční podporu děkuji také dalším organizacím, jimiž jsou:

Český svaz žen II Křídlůvky


Sbor dobrovolných hasičů Křídlůvky

Vinaři Křídlůvky


A samozřejmě také občanskému sdružení O kolečko míň, jehož někteří členové se budou první den lopotit se mnou.

No, snad krom aktualizace výstroje je tohleto na dlouhou dobu poslední příspěvek v mé režii. Těším se na lidi, se kterými se (doufám) během cesty setkám a pevně věřím, že ač tohle hraničí s holým šílenstvím, podaří se mi dosáhnout na pomyslnou metu.
Jsem připraven!


3 komentáře:

  1. Alespon te prvni dny zoceli (navic budes na vrcholu psych. i fyz. sil) a pak uz to pujde snadno:)
    Fotak/kameru mas na takovou cestu vhodnou, takze by veskera dokumentacni cinnost pri zcela necekanem padu do reky posledni den nemela prijit vnivec:) Pokud tedy budes mit jiz zaplnene karty ulozene v nejakem nepropustnem pytliku.
    Drzim jedenpalec, tesim se na (snad) denodenni zpravodajstvi a po uspesnem dokonceni mise tvym obvyklym stylem zabavne popsany prubeh cesty s mnohem vetsimi podrobnostmi. A kdyz to vyjde, tak samozrejme take na videnou;)
    Uzij si to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdřív "výprava nebude" a pak "to půjde snadno"? Hmm, zajímavé.
      Neměj obavy, já přece nepadám ;)
      Jak říkám, zprávy budou. To už jsme dneska zařídili. Odteď má blog dva lidi. Občas se možná dočkáš i fotky takže budeš moci pozorovat degradační účinky fyzické zátěže na mé tělo :D
      Já taktéž, pane kolego devětadvackaři, já taktéž...

      Vymazat
    2. Ze vyprava nebude jsem snad nikdy nepsal, me pochybnosti byly o jejim uspesnem dokonceni, ale ted uz je nejvyssi cas psat jen same pozitivni veci:)
      Noveho prispevatele jsem si vsiml, snad se po dobu tve cesty nestane neco jemu. To by byla vskutku necekana komplikace:-D I kdyz jen pro nas ctenare.

      Vymazat