čtvrtek 16. května 2013

Vzhůru za horizont!

Po nekonečném čekání a domlouvání se s prodejcem dneska konečně došel onen balík! S tím jeho doručováním to byla taky zajímavá příhoda, ale to až někdy jindy. Zásilka čítala:

- sedlo KH Freeride (pro Zbyňka)
- nastavitelná sedlovka KH (pro Zbyňka)
- kliky KH Moment (pro mě :-)
- 2x dvojitá objímka QX series

Sedlo bylo objednáno na základě doporučení chlápka z QU-AXu. Zbyněk si ho zatím pochvaluje. Uvidíme co mu řekne po delším výletě. Pravda je, že člověk na něm sedí podobně jako na kole. Tudíž sedí hlavně na zadku a ne na "vercajku", jak tomu bývá u standardních sedel.
Nastavitelná sedlovka je bez debat. O té už jsem se kdysi zmiňoval. Jen zopáknu, je to skvělá věc!

Co se týče napjatě očekávaných klik, jsem zatím spokojený. Ujel jsem s nimi sice jen pár set metrů, ale první dojem je skvělý. Vypadají naprosto fantasticky. Jsou sice krapet těžší než Zera od QU-AXu, ale já na gramy, ač to tak při pohledu na jednokolový stroj nevypadá, nehraju. Jinak kdyby to někoho zajímalo, kliky putovaly až z Dánska, neboť Kris Holm přestal tento typ vyrábět a v německém UDC už nebyly skladem ;-)


S objímkama jsem to ale totálně podělal. Objednal jsem totiž ten větší rozměr. Ještě jsem tu objednávku 3x kontroloval a stejně se zadařilo! V současnosti je už ale problém (alespoň u mě) vyřešen. Dala se tam plechová vložka a zatím to drží. Je to ale škoda. Štve mě to a hodně!
V neděli toho napíšu o nových komponentách víc. V sobotu se totiž chystáme pokořit 70 km.

Oba stroje v téměř plné "maratonské" výbavě. Ještě chybí lepší pedály.




Teď už nám nic nebrání dávat na jednokolkách velké dávky. Jsem zvědav, kdy pokoříme stovku :)

13 komentářů:

  1. Když jsem tak četl seznam věcí v balíku, pořád jsem doufal, že mezi tím vším bude i 36" jednokolka - a ono nic :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to bych si musel sakra připlatit :D Někdy příště...

      Vymazat
  2. Sedlo KH Spirit?? Snad Freeride, ne;)?
    Jak jsi mohl splest tu velikost objimky:-D? Tys objednal tu na sirsi KH ramy, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš já jsem to spletl. Žiju teď klikama a napsal jsem Spirit. Je to Fusion. Už jsem to opravil :D
      No, ono je to trošku složitější. Vyrábí to QU-AX a mají tam i napsáno "für 25,4 und 27,2 Sattelstützen", ale nevšiml jsem si, že vnitřní průměr objímky je 31,8 mm. Nebylo tam rozbalovací okýnko s možností výběru. Tudíž jsem měl za to, že když tam není výběr a dělá to QU-AX, musí to být logicky na 25,4 mm sedlovku. A ono ejhle! Není...

      Vymazat
    2. Hm, tak to by me take nenapadlo...
      Jinak jak jsem tak koukal na tu fotku vasich jednokolek, tak se mi zda, ze ma Zbynek packu brzdy prilis vepredu a pokud mu spadne uni primo na nos, dostane zasah ona, namisto odolneho zobanu sedla, coz by pro ni mohlo mit fatalni nasledky. Mel by ji si posunout trochu dozadu. Ale mozna to jen dela fotka a on by takovouhle konstrukcni chybu neudelal;)

      Vymazat
    3. Držák páčky byl konstruován podle mého sedla, páč já tam mám uprostřed dva šrouby, které nedovolují delší držák a tudíž ani posunutí brzdy dozadu. Nemá ji tedy kam posunout. Párkrát už mi uni spadla přímo na páčku, ale zatím drží. Taky se ale bojím, že jednoho krásného dne se ta páčka ulomí...

      Vymazat
    4. Tak to je nemile, nastesti nejaka nahradni by se snad mela dat nekde bokem sehnat za par korun...

      Vymazat
    5. Jo, na nějakým vrakáči :D

      Vymazat
  3. Kazdemu cykloshopu se budou nejake valet v dilne;) Staci narazit na ochotneho cloveka.

    OdpovědětVymazat
  4. Spletl ses, je to KH Freeride :D Ta brzda mi tam krapet vyčnívá, pravda. Při pádu se ale vždy 'zmáčkne', takže snad něco vydrží, pokud se mi nepovede nějaký umělecký pád :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejte mi pokoj, oba dva! :) Mě ta brzda přece taky vyčnívá. Moc bych to neřešil. Až to rupne (kdo ví jestli) tak to rupne...

      Vymazat
    2. Tak prece! Ja si rikal, ze freeride prece musim poznat:)
      Jak uz to tak byva, rupne vam to oboum treti den po zacatku vasi megacesty a pak si tam budete muset priizolepovat kus klacku;) Ale spis se to alespon jednomu z vas stane jeste tohle leto a uvidite, ze je potreba to nejak vyresit.

      Vymazat
    3. No jo, když ono je na tom vyraženo Fusion Freeride. Tak si vyber :)
      Kecy, prdy, beďary! Vsadím se s tebou, že nám to vydrží přinejmenším do příští sezony. A ten klacek by byl velice originální :)
      Ohledně toho vstávání. Ne, kravku ráno zásadně nedojím. Vstávám tak brzy, protože v týdnu většinou vstávám kolem 4. ranní. No a už jsem prostě tak zvyklý, že se i o víkendu budívám kolem té páté. A dneska jsem teda výjimečně i vstal. Jinak se většinou jen tak válím...

      Vymazat