sobota 27. dubna 2013

Trénuji


Poprvé jsem se pustil do dvou výletů během dvou dnů. Pokaždé asi jen 35 kilometrů. Ale člověk to ze začátku nesmí přehánět. Piluji jízdní styl. Především se snažím odstranit můj zlozvyk v podobě změn rychlosti jízdy, které mě stojí nemálo energie (vyrovnávání, dupání na pedály při padání dopředu...) a prodlužovat dobu a vzdálenost mezi přestávkami. Zvyšuji váhu bagáže a taky rychlost.

Včera jsem vyrazil až o půl páté odpoledne, páč tou dobou už venku bylo dýchatelně. Vydal jsem se do vinic na česko-rakouském pohraničí. Jsou tam celkem pěkné kopečky vhodné k tréninku.


Asi v půlce začal foukat docela silný vítr. Foukal sice ve směru jízdy, ale tohle není jak na kole. Skoro bych až řek, že mi to vadilo. Vítr vás totiž pořád tlačí dopředu a vy na to musíte celkem slušně dupat. Ale zase na druhou stranu bylo příjemné klima.



Cestou nazpátek jsem se snažil jet co nejrychleji. Ne že bych chtěl být dřív doma, ale proto, že se snažím zvýšit cestovní rychlost. Celkem se to i dařilo.
Nebýt pozastavení se u jednoho sklípku a následného pobytu až do časných ranních hodin, měl bych průměrku někde kolem 11,6 km/h :)

2 komentáře:

  1. To ses jako nekdy navecer v prubehu te cesty pozastavil ve sklipku, stravil tam celou noc, a rano pokracoval navatej na jednokolce domu:-D?

    OdpovědětVymazat
  2. Domů už mi chyběl asi kilometr, když jsem projížděl kolem lidí sedících pod pergolou před sklepem. Byl jsem pozván tak poč bych měl odmítat, žejo? :)
    Byl jsem tam od devíti do půl druhé, ne celou noc...
    A domů jsem to tlačil. Ale navátej už jsem na tom párkrát jel ze sklepa opodál. A bez bouračky! :-D

    OdpovědětVymazat