úterý 25. března 2014

Výzva pro všechny potenciální spolujezdce/spolujezdkyně

Nechce se mi tomu ani věřit, ale za měsíc a kousek začne ta největší šílenost, jakou jsem si (zatím) kdy vymyslel. Přitom mi to přijde jako včera, když jsme předminulý rok se Zbyňkem brázdili NP Podyjí. On na dvacce, já už s 29". Byl podzim, mráz a v té mé makovici se pomaloučku začaly formovat úvahy o... no však vy víte čem.
Abych přešel k věci. Hodně jsem řešil, jak budu během cesty psát články a vkládat fotky na blog. Po dlouhém hloubání a dloubání jsem došel k závěru, že během cesty nic psát nebudu, resp. budu, ale jen základní informace (kde jsem, kolik jsem najel, kam pojedu druhý den, kolikrát jsenm si namlátil atd.) a to ne přímo já, páč s sebou nepovezu stroj schopný využít mobilní internet, nýbrž kolega z tepla a pohodlí domova. Říkáte si, že je to asi škoda, ale ze zkušenosti vím, že po celodenním trmácení se krajinou na jednokolovém přibližovadle jsem večer rád, že jsem rád. Budu psát jakýsi deník (obdobu článků tady na blogu) v papírové formě, se kterým mám z cest dobré zkušenosti. Budu fotit a pokusím se i něco natočit. Po příjezdu budu vše postupně zveřejňovat.
A k té věci se vlastně dostávám až teď. Na mail se mi ozval nemalý počet zájemců o doprovod prakticky po celé republice. Od jednokolkařů přes cyklisty až po kolobkáře. Upřímně řečeno mě to překvapilo, páč jsem nečekal, že se vás ozve tolik. Cením si toho. Nicméně, jelikož nebudu mít během cesty přístup k internetu, nebudu s vámi v kontaktu. A proto by bylo fajn, kdybychom se domluvili na jiném způsobu komunikace. Pro mě je naprosto ideální mobil. Na blogu bude sice ke zjištění má řpibližná poloha, ale přece jen konkrétní domluva na čase a místě bude lepší.
Proto prosím, kdo máte zájem o doprovod, pošlete mi na mail kontakt a přibližnou lokalitu (stačí třeba kraj), abych se mohl s předstihem ozvat až tamtudy pojedu. Tedy jsetli tam dojedu, že? :)

Toto rozhodnutí je konečné. Ba blogu se minimálně měsíc po startu neobjeví kloudný článek či fotka. Prostě to budete muset vydržet a nebo jet se mnou ;)

11 komentářů:

  1. Nasledne popisovani cesty sice nema tu spravnou atmosferu, ale nic jineho jsem ani necekal. Po celodenni jizde jeste neco tvorit (a to nepocitam navic resit dobijeni zarizeni, na kterem bys to psal, ktere obvykle nevynika dlouhou vydrzi) by byla pekna otrava. A jeste by to kazilo romantiku poklidneho lesniho vecera:) Ty strucne texty, co je prave s tebou, planujes davat sem jako clanky nebo jen na FB, jako se to obvykle dela? Tipuji oboji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak. Kurňa potřeboval bych s sebou nějakej štáb jako mají třeba ti tři týpci z Top Gearu :)
      Bude to fungovat tak, že já pošlu SMS s tím textem a Zbyněk to pak hodí na NET. Na FB to bude určitě. Na blogu asi taky. To abych nediskriminoval lidi bez účtu u CI... ehm vlastně ksichtknížky :D

      Vymazat
    2. No ono by bohate stacilo, kdybyste jeli celou cestu dva. Pak uz by se vybaveni rozdelilo tak, ze by se toho dalo tahnout vic, kdyz by jeden pripravoval taboriste, druhy by se mohl venovat zaznamum atd. Ale kdyz to das, zase padne veskera slava jen na tebe a to se vyplati:-D Takhle budes jediny a mozna i navzdy posledni.
      Datlovani SMS myslim brzy opustis - trva to dlouho, informaci malo... Kup 2 SIMky od nejakeho virtuala, kterym se vola v siti zdarma (myslim, ze to ma tesco mobil) a muzes mu behem par minut vzdy podrobne vylicit, co se delo, ne? On si to muze dat na hlasity odposlech, nahrat to na diktafon, aby mu pri prepisu nic neuteklo a jeste budes mit nazivo ulozene dojmy primo z terenu;)
      Pro pouhe cteni lidi myslim nepotrebuji ucet na FB.

      Vymazat
    3. To jo. Parťák mi odpadl - moc práce v práci a taky koleno na kaši. Však já nebudu psát SMSkama obdoby článků na blogu. Ale možná to s těmi rozhovory zkusím a uvidím. Nechci ho s tím moc otravovat. Má teď svých starostí až až...
      Dojmy budu ukládat na kameru - tam bude bonus v podobě pohledu na můj zoufalý výraz v obličeji :D
      To nevím.

      Vymazat
    4. Vsak ja vim, ze bys daval jen strucne info, ale i na to mi SMS prijdou nepohodlnne. Se divim, ze to nedomluvis s brachou. Ten je ve veku, kdy moc prace/starosti mit nemuze, takze idealni spojka, ktera ma dost casu, ne:)?Sice neznam jeho schopnosti, ale tohle by predpokladam zvladl.
      No jo vlastne, jsem uplne zapomnel na videodokumentaci. Koukej promyslet dopredu nejakou strategii techto zaznamu, aby to melo nejaky koncept, ktery kdyz spojis do jednoho celku, bude dobre koukatelny a bude z nej patrny nejaky vyvoj;) Ala jedno celobile obleceni na celou cestu atd. :-D

      Vymazat
    5. Kdyby to brácha měl přepisovat z diktafonu, nasekal by tam tolik chyb, že bych se za to pak styděl :D
      V současnosti čekám na novou techniku. Doufám, že se s tím za ten měsíc naučím zacházet. Chtěl jsem počátkem tohoto roku začít s natáčením jakéhosi dokumentu. Víš jak - co je novýho, jak jdou přípravy atd. Do toho nějakou tu občasnou zpověď na kameru. Ale nějak z toho sešlo. Zkusím to nějak vymyslet a během cesty točit něco smysluplného...

      Vymazat
    6. Jo, vim jak. No vidis, to by take bylo fajn, skoda, snad to cesta samotna vynahradi:)
      Na novy HW jsem zvedavy.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to fakt nevím, která republika má hranice dlouhé 124 km, ale vím, že ta naše to má někde kolem 1 800 - 2 000 km ;)
      Ale stejně dík.

      Vymazat
    2. To byla pravdepodobne tak sofistikovana narazka na tu tvoji denni ujetou vzdalenost, ze ji nemohu prijit na kloub:-D

      Vymazat
    3. Mezi náma - přijde mi, že úroveň vyjadřování dnešních lidí (hlavně těch mladých) jde z hóóóódně prudkého kopce...

      Vymazat