pondělí 17. června 2013

Nakazili jsme se gramařinou ;)

Asi jsme už totálně zmagořili, páč i jedno kolo, rám a kliky jsou pro nás zbytečně moc :D
Zavítali jsme do světa možných i nemožných věcí. Spíš jen těch nemožných...


Vezmu to od toho staršího, tedy Impossible wheelu (česky nemožné kolo). Svému názvu dělá tahle mašinka opravdovou čest, páč ve srovnání s jednokolkou je tohleto absolutní psycho. Tahle je podomácku udělaná, asi 30 let stará (až na ty Lka) a váží takový dobrý tři kila :)
Má skvělou setrvačnost, ale vylézt na ni a následně se na ní udržet, to už je tak trochu jiné kafe. Zbyňa po asi tříhodinovém tréninku zvládá něco kolem pěti metrů. Já po -+ hodině sotva půl metru. Ač to tak nevypadá, dá se na tom dělat spousta ptákovin, mimo jiné i skákat (na tomhle vzhledem k váze asi moc ne). Holt čas ukáže...

Impossible wheel model 1980 :)



Druhá šílenost se jmenuje Ultimate wheel. Jednokolka bez rámu. Opravdu jsem nečekal, že to bude tak těžké. Myslím z dovednostního hlediska. Samotný stroj je totiž tak lehounký, že při dopadu pneumatikou na zem funguje jako basketbalák :)
Po cca dvou hodinách se mi povedlo udělat asi čtvrt otáčky. Nasedání je relativně v klidu, ale rozjet se je opravdu za trest. Navíc to celkem solidně řeže do lýtek, takže okamžitě objednávám chrániče. Je to ale sranda a člověku to nedá stejně, jako ze začátku jednokolka. Prostě nový svět v novém světě.

Ultimate wheel model 2013


Na naše první "krůčky" na nových mašinách se můžete mrknout na TOMTO krátkém videu.





Lidi si tu už pomalu zvykli na jednokolky, ale teď si zase ťukají na čelo a říkají, že už nevíme coby. Možná to má něco do sebe, ale každopádně je to sranda :)

7 komentářů:

  1. Tak to je velke zklamani - clovek ceka 36" a ono prijde 20" :-D Ale tak jo no ... jsem zvedav, jak se na tom naucite. Ta ultimate wheels se mi take libi (zvlast, kdyz na tom nekdo jezdi takhle http://www.youtube.com/watch?v=7cU-HlDpWag ), ale je to takova doplnkova blbost, ktera beztak casem skonci u ledu, a clovek to pak vytahne jednou za uhersky rok, kdyz si chce jen vyzkouset, jestli to jeste umi. To same bych rekl o impossible wheel, ale na tom se alespon daji rychle sjizdet kopce, takze muze byt i uzitecne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tváříš se jako kdybys na obou mašinách projel světakraj :D
      Tohle je prostě jen na takové blbnutí a taky o tom, zda to člověk dá nebo ne. Nevěřil bys, jaká je to obtížná věc.
      Ten 36" ultimate musí být nehorázně drahej. A na výlety asi k ničemu, páč po pár kilometrech ti musí upadnout kolena...
      Taky jsem zvědav jak dlouho nám to vydrží. Jak z fyzického, tak i z morálního hlediska.

      Vymazat
  2. Jasne, na blbnuti. Obcas to nekam vzit a predvest se atd. (pokud mas uz natrenovano). Ja si jen rikam, aby ta chut na tom blbnout neprisla prilis brzy;) Jo jo, makacka na nohy na tom asi bude slusna a to odirani kola o jejich vnitrni stranu jeste lepsi :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidem to na pohled přijde hrozně triviální. A pak když na to "sednou" tak se hrozně diví...
      Dokud mi to neukrojí nohy, což nemá daleko do pravdy, tak na tom budu zkoušet.
      Dneska jsem si udělal provizorní chrániče z návleků na kolena. Funguje to, ale kdyby mě to napadlo už včera, nemusel jsem mít tak dodřený lýtka... A už se mi povadlo udělat půl otáčky a to docela mockrát. Uvidíme zítra :)

      Vymazat
    2. Ta vetsi kola budou na jizdu mozna lepsi, nemusela by se tak kroutit. Ale to asi nema smysl resit:)
      Pul otacky, to mi pripomina zacatky na uni, kdy byl clovek uplne jalovej a taky neujel ani metr:-D
      Co impossible, jeho zkroceni mas take v planu?

      Vymazat
    3. Máš pravdu. Původně jsem totiž chtěl 24", která je lépe ovladatelnější než 20". Odradila mě ale její cena...
      Nejhorší je na tom ta bolest. Mám dodřený lýtka.
      Impossible taky občas zkusím a to mi už přijde jako úplná megašílenost... Rekord mám na něm asi 1,5 sekundy :D Ale rozhodně to není nemožný. Všechno se dá naučit.

      Vymazat