pondělí 20. května 2013

Videoreportáž ze sobotního výletu

A je tu co jsem slíbil. Další video z dílny O kolečko míň. Přeji příjemnou zábavu při pohledu na naše zbídačené obličeje a nádhernou krajinu jižní Moravy :)

Odkaz na video

85 kilometrů na jednokolce

 

http://www.youtube.com/watch?v=FoUxp_7K0j4
Odkaz na video

 

 

19 komentářů:

  1. Skvělé video! Moc se mi líbí i výběr hudby :)
    A Zbyněk má krásná "válečná" zranění :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Prave jsem to zkouknul. Kdyz jsem na zacatku spatril tu delku, rikal jsem si, ze to bude asi nuda. Predpokladal jsem totiz, ze to bude vetsinou zaznam z kamery mirici dopredu a nataceni cesty - tedy presne ten typ zaznamu, ktery me fakt nebavi. A ono ne. Uteklo to jako voda, az na to tlachani nad mapu to nema hlucha mista ani nejake nepovedene rusive strihy. Fakt pekny zaznam cesty panove;) Kdyby jen sla timto zpusobem dokumentovat ta megacesta, to by byla parada:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty snad pochybuješ o našem filmařském umu? Pche! :D Zato ta tvoje recenze 29" teda byla docela dlouhá a přiznám se, že do konce jsem nevydržel :)
      No jo, nějak se nám to natáhlo... Ale byl to skvělý výlet. Taky zrovna neholduju půlhodinovým záznamům z kamery přidělané na helmě.
      Megacesta, jak ty jí říkáš, takto dokumentovaná samozřejmě bude, ale na světlo světa ty záběry vyjdou až po našem příjezdu. Bohužel... A taky to asi nebude den po dni.

      A to tlachání nad mapou je můj nejoblíbenější záběr. Aspoň vidím, jak vypadám, když se snažím vypadat, že něčemu rozumím :D

      Vymazat
    2. Take byla urcena spise pripadnemu zajemci o tuhle uni, aby si ji mohl trochu prohlednout, ne starym 29karum.
      To je mi jasne. Preci jen kapacita baterii a pameti pro zaznam dnes neni delana na dlouhodobe denodenni nataceni mimo civilizaci:)

      Vymazat
    3. S bateriemi to mam vyřešené. V Černé Hoře taky nebyl s elektřinou zrovna luxus a točil jsem denně. Jinak v kameře vozím 32 GB paměťovku a můžu případně navýšit na 64, což mi přijde jako dostatek místa.

      Vymazat
    4. No tim lepe.
      Cim konkretne to vubec natacite?

      Vymazat
    5. Co se týče foto a videotechniky, jsem připraven na všechno :)
      Točíme takovou malou kamerkou. Na první pohled vypadá jako mobil, ale na ten druhý už zkušené oko pozná, že se o mobil nejedná.
      Je to SAMSUNG W200. Je vodotěsná, prachotěsná a vydrží pád ze dvou metrů. Stabilizace obrazu, CMOS snímač, nemlžící se čočka, detekce obličeje (absolutní, ale úplně absolutně absolutní zbytečnost, nikdy jsem to nevyužil), fiesh-eye filtr, režim podvodního natáčení (korekce barev) a já nevím co všecko. Nabiješ ji čímkoliv co v sobě má USB, rovnou ze sítě a nebo akupackem - tak to dělám v terénu (stačí jakékoliv tužkovky). Nepotřebuješ kabely.
      Asi sem hodím nějakou tu mou recenzi, páč za ten rok jsem si o ní udělal vlastní obrázek...

      http://www.korunka.cz/videokamery-kapesni/samsung-hmx-w200-black

      Vymazat
    6. Samozřejmě tam má být fish-eye. Překlep :)

      Vymazat
    7. Idealni zarizeni pro podobne vypravy. Uz chybi jen zabudovana GPS pro zaznam/navigaci:)

      Vymazat
    8. Nejsem zastánce GPS coby navigace. Je to pro blby co se neumí podívat do mapy. Beru, když člověk jede někam na Sibiř nebo na pól, ale u nás?

      Vymazat
    9. I cloveku, ktery se orientuje v mape, muze obcas prijit GPS vhod;) Ne jako nezbytna vec (u nas se da tezko bloudit delsi dobu bez toho, abys nenarazil na civilizaci a zachytny orientacni bod), ale pro vetsi pohodli, ktere obcas uvita kazdy - krome tebe samozrejme:-D

      Vymazat
    10. Pohodlí, pohodlí. Ty vaše převelice chytré navigace dokážou vést člověka takovými cestami, že bych to tak nevymyslel ani já :D
      Lenost je ten největší zabiják. Fascinuje mě, jak jsou někteří lidé líní. Tím teď nemyslím navigaci, ale lenost obecně. Hlavně ti měšťáci, to je hrůza (nic proti :D ).
      Tak jinak, hele. Nerad se spolíhám na něco, čemu jednou dojdou baterky. A věř, že dojdou tehdy, kdy to budeš nejmíň potřebovat. Prostě mapa je mapa.

      Jo, a ještě jsem neviděl kameru s GPS. Ale tyhle věci vůbec nesleduju, takže možná je to dneska standard :D

      Vymazat
    11. Mám cyklomapu celé republiky v měřítku 1 : 75 000. Vidíš na ní lidem skoro až do zahrady :)

      Vymazat
    12. Ja zadnou GPS navigaci take nemam/nepouzivam;) Mam jen ten logger, jinak si vse planuji z map - nekdy si vytisknu turisticke mapy a jinak si to obvykle projedu na leteckych snimcich a pak jedu po pameti.
      Ja te prece nepresvedcuju, abys prestal pouzivat klasicke mapy, jen rikam, ze GPS se obcas hodi, a jednou ji (nebo Galileo) take budes pouzivat casteji nez nyni, ver tomu.
      Nevim jak primo kamery, ale spousta fotaku (ktere se daji take povazovat za kamery) GPS ma (ale ne ve forme navigace), aby pridavaly souradnice k fotkam, kde jsi je poridil atd.

      Vymazat
    13. Jo, to je docela možný že to někdy použiju. Ale prosim tě, než sputí Galileo, budu už dávno v důch... ehm, vlastně šedivej a bez peněz :D
      Opravdu nepotřebuju, aby lidi věděli všechno. Za chvíli udělají aplikaci do jáfounu, která snad bude zaznamenávat, kde si člověk uprd...

      Vymazat
    14. No vidis, to Galileo prijde akorat v dobe, kdy uz se pohodlnosti kvuli vysokemu veku nebudes nikterak branit:)

      Vymazat
    15. V tomhle státě se vysokého věku dožít nechci...

      Vymazat
    16. Ve vetsine statu sveta je to/bude mnohem horsi nez u nas, tak nebrblej. A az budeme stari, bude to stat za hovno na celem svete. Tolik k optimistickym vyhlidkam a radeji se radujme ze soucasnosti:)

      Vymazat